Første danske juletræ

Det var Grevinde Wilhelmine Holstein, som tændte lys i det første danske juletræ på Holsteinborg Gods i 1808. Traditionen med juletræet var kommet til Danmark fra Tyskland, og familier med relation til denne tyske tradition var derfor blandt de første til at tage traditionen til sig.

- På Holsteinborg blev en smuk gran i skoven fundet og ført hjem. Den blev sat på en juletræsfod og derefter pyntet med lys samt udklippet papir. Juleaften 1808 tændtes Danmarks første juletræ på Holsteinborgs Lange Vintergang på førstesalen – ingen drømte da om, hvor stor udbredelse denne skik senere skulle få både i og uden for landet, fortæller Ulrich Holstein-Holsteinborg.

Grevinde Wilhelmine Holstein (1788-1868)

Temadage 2023

Ønsker du at møde kolleger, se udstillere og få den nyeste viden og opdatering indenfor dyrkning af klippegrønt og juletræer, så tilmeld dig og deltag i foråret temadage. Programmet byder på alt fra opdatering om planteværn over status for gødning, hjælpestoffer og transport til afsætning. Se flere nyheder

ASM Østervang

ASM Østervang er en mindre smede- og maskinfabrik, hvor vi laver mange forskellige opgaver i stål, maskinudvikling og mekanisk produktion.

Se forhandleroversigt