Eksportværdi af juletræer & klippegrønt

1986 - 2018

I 2018 eksporterede Danmark juletræer og klippegrønt for tilsammen knap 1 mia. kr. Eksporten var stigende fra produktionens begyndelse i midt firserne frem til 2012. Herfra har eksportværdien været faldende grundet stigende egenproduktion af juletræer på de vigtigste eksportmarkeder og faldende træpriser. Trods en lille tilbagegang i den eksporterede mængde af juletræer og klippegrønt er eksportværdien steget en smule i 208 grundet bedre eksportpriser. Af de knap 1 milliard tegner juletræer sig for lidt under 0,8 milliard, mens klippegrøntet indbringer ca. 0,2 milliard.

Værdien af den danske pyntegrønteksport 1986 til 2018

Juletræer pynter på CO2-regnskabet

Snart skal juletræerne pynte de danske stuer. Man kan samtidigt glæde sig over at det naturlige juletræ også pynter på CO2-regnskabet. Dens uartige fætter, plastiktræet, har derimod en dårlig indvirken på klimaet og naturen, fordi det unødigt udleder CO2 til atmosfæren og forurener miljøet med plastik. Se flere nyheder

Majland

De tre vigtigste faktorer i dit plantevalg: Proveniens, plantekvalitet & certificering Vi leverer overalt i Europa til professionelle producenter uanset mængde.

Se forhandleroversigt