Økologibekendtgørelse og vejledning 2022

Nyheder

Høringssvar

Danske juletræsproducenter har i den nugældende økologilov med tilhørende bekendtgørelse og vejledning været udsat for stramninger og urimelig negativ forskelsbehandling sammenlignet med juletræsproducenter i det øvrige EU.

Juletræer er en stor eksportartikel, og 80 % af den danske juletræsproduktion går til eksport. Derfor er det problematisk for de danske producenter, når eksportlandene har lempeligere regler for økologisk juletræsproduktion. Danske producenters muligheder for at tage del i et eventuelt nærtstående opsving for økologiske juletræer i Europa vil derfor være begrænsede under de nuværende regler.

Brancheforeningen Danske Juletræer appellerer derfor til, at de unødvendige danske særregler for juletræer fjernes i det videre arbejde med at harmonisere EU forordningen med den danske økologilov med tilhørende bekendtgørelse og vejledning.

Læs høringssvar vedrørende bekendtgørelse om økologisk jordbrugsproduktion mv.

Læs høringssvar vedrørende Vejledning om økologisk jordbrugsproduktion 2022

Logo EU økologi

GlobalG.A.P. version 6

Hvert 4.-6. år bliver GLOBALG.A.P. standarden revideret og kommer i en ny udgave. Fra og med 2024 er det version 6 der skal anvendes. Det betyder en række ændringer ift. version 5.2, der nu udgår.

Se flere nyheder

100% organisk dansk gødnings- og jordforbedringsmiddel

Se forhandleroversigt

Skadevolderbekæmpelse (webinar)

Vi gennemgår de mest almindelige skadevoldere og brugen af foreningens skadenøgle på hjemmesiden.

Se flere arrangementer