Coronatilsyn i land- og skovbrug

28.10.2020

Fra den 28. oktober kan skov- og landbrugsejendomme forvente uanmeldte besøg fra Arbejdstilsynet, der har startet en målrettet corona-tilsynsindsats, med fokus på at forebygge smittespredning hos ansatte. Det oplyser Arbejdstilsynet i en pressemeddelelse.

Arbejdstilsynets coronatilsyn vil have fokus på:

  1. Vejledning om krav og anbefalinger til virksomheder med vandrende arbejdskraft i forhold til coronasmitte.
  2. Vejledning om og tilsyn med den generelle smitteforebyggelse i branchen.

Arbejdstilsynet vil vejlede om, hvordan virksomheden kan forebygge risikoen for coronasmitte både i forhold til vandrende arbejdskraft og medarbejderne generelt. Arbejdstilsynet ser særligt efter de problemer, de oftest støder på i branchen, når det gælder forebyggelse af smittespredning. 

I land og skovbrug vil arbejdstilsynet særligt have fokus på nedenstående 3 punkter.

  • Afstand mellem medarbejdere
  • Håndhygiejne
  • Rengøring

Det er ikke alle virksomheder i skov- og landbruget, der får besøg af Arbejdstilsynet. Et besøg fra Arbejdstilsynet vil være uanmeldt og der kan gives straks påbud.

Læs hele pressemeddelelsen på Arbejdstilsynet hjemmeside.

Klonmarkvandring - Sjælland

Som en del af GUDP – projektet ”Vegetativ Formering af Eliteplanter” inviteres til besøg i to klonforsøg med nordmannsgran. Klonerne er fremkommet ved vævskultur (somatisk embryogenese) – og i forsøgene kan man ved selvsyn se, hvor ens klonerne er samt vurdere deres anvendelighed. Se flere arrangementer