Muligheder og udfordringer på markederne i Centraleuropa


Forfatter(e): Caroline Marie Tetzlaff

Publikation: Nåledrys nr. 83

År: 2013

Side(r): 28-31

Pris: 150

Artikel/abstract:

Med en stadigt voksende produktion af danske nordmannsgranjuletræer og med relativt “mættede” eksport-hovedmarkeder kan der i de kommende år ligge en konkurrencemæssig fordel i aktivt at udforske muligheden for øget afsætning af danske nordmannsgranjuletræer på de Central-og Østeuropæiske markeder.

Certified Original Nordmann og Danske Juletræer har i samarbejde taget et vigtigt skridt i arbejdet for at tilegne sig en kommerciel og strategisk indsigt til en række af markederne i området. Resultatet er blevet en Quick-Guide til Centraleuropa. Allerede i sommeren 2012 besluttede Certified Original Nordmann og Danske Juletræer sig for at få et større indblik i markedet for juletræer i seks udvalgte Centraleuropæiske lande.

Det blev besluttet, at der skulle foretages en markedsundersøgelse i henholdsvis Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Rumænien, Slovenien og Kroatien. FRND a/s, som til dagligt driver sekretariatet for Certified Original Nordmann, blev valgt til at foretage undersøgelsen. Finansieringen af undersøgelsen skete gennem lige bidrag af ON Aps og Danske Juletræer.


Læs artiklen

Planteeksport til Storbritannien

Da Storbritannien nu er at betragte som et tredjeland i forhold til EU, sker der ændringer om krav og kontrol ved eksport af planter og planteprodukter til Storbritannien. Nogle ændringer er dog blevet udsat, hvilket betyder, at der indtil videre i 2021 kun sker mindre ændringer. Se flere nyheder

JUTEK

Så er fremtiden sikret!

Se forhandleroversigt

Opfølgningskursus sprøjtecertifikat

Hvert 4. år skal du have fornyet dit sprøjtecertifikat/-bevis. Danske Juletræer afholder i samarbejde med Hans Thostrup og Bygholm Landbrugsskole et skræddersyet opfølgningskursus udelukkende målrettet producenter af juletræer og klippegrønt. Se flere arrangementer