Muligheder og udfordringer på markederne i Centraleuropa


Forfatter(e): Caroline Marie Tetzlaff

Publikation: Nåledrys nr. 83

År: 2013

Side(r): 28-31

Pris: 150

Artikel/abstract:

Med en stadigt voksende produktion af danske nordmannsgranjuletræer og med relativt “mættede” eksport-hovedmarkeder kan der i de kommende år ligge en konkurrencemæssig fordel i aktivt at udforske muligheden for øget afsætning af danske nordmannsgranjuletræer på de Central-og Østeuropæiske markeder.

Certified Original Nordmann og Danske Juletræer har i samarbejde taget et vigtigt skridt i arbejdet for at tilegne sig en kommerciel og strategisk indsigt til en række af markederne i området. Resultatet er blevet en Quick-Guide til Centraleuropa. Allerede i sommeren 2012 besluttede Certified Original Nordmann og Danske Juletræer sig for at få et større indblik i markedet for juletræer i seks udvalgte Centraleuropæiske lande.

Det blev besluttet, at der skulle foretages en markedsundersøgelse i henholdsvis Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Rumænien, Slovenien og Kroatien. FRND a/s, som til dagligt driver sekretariatet for Certified Original Nordmann, blev valgt til at foretage undersøgelsen. Finansieringen af undersøgelsen skete gennem lige bidrag af ON Aps og Danske Juletræer.


Læs artiklen

Formidlingsmedarbejder til Danske Juletræer

Danske Juletræer søger en formidlingsmedarbejder, der kan være redaktør for Nåledrys, bidrage med artikler til Korte Meddelelser og som kan videreudvikle vores digitale kommunikation samt yde medlemsservice. Se flere nyheder

Aarestrup Planteskole

Kvalitetsplanter til juletræer og pyntegrønt i velkendte og velafprøvede provenienser.

Se forhandleroversigt

Sorteringsmøde - Fyn

I august begynder sæsonen for juletræer for alvor. Det er derfor vigtigt, at man som aktør i branchen holder sig grundigt orienteret om hvad der rører sig. Se flere arrangementer