Hold træet frisk

Det er vigtigt at opbevare juletræet på den rigtige måde, indtil det skal ind i stuen. Tag det ikke direkte ind, hvis du selv har fældet træet. Lad det først stå udenfor et par dage, så træet kan vænne sig til at være uden rod. Som udgangspunkt kan både fæld-selv træer og fældede juletræer godt blive i nettet, indtil de skal ind i stuen.

Friske træer holder bedst på nålene – uanset træart. Hvis træet taber nålene, er det næsten altid fordi, det tørrer ud. Du kan hjælpe træet på flere måder:

  • Opbevar dit juletræ koldt, fugtigt og i læ, mens det venter på at komme ind
  • Sav 1-2 cm af stammen for at "åbne" træet, så det nemt kan suge vand
  • Sæt juletræet i en spand med vand
  • Hold spanden fyldt med vand

Praktiske erfaringer viser, at en hovedpinepille kan få rødgran, blågran og omorika til at holde sig friske længere. Tilsæt vandet 1-2 brusetabletter med aktivstoffet acetylsalicylsyre (findes f.eks. i Kodimagnyl). Det virker på samme måde som det pulver, man bruger til afskårne blomster: Træet får lettere ved at suge vand. Se forskellen på billederne nederst på siden.

Fjern nettet, når træet skal ind. I frostvejr tager det nogle timer for grene og nåle at komme tilbage til deres oprindelige plads. Træk ikke i grenene. Frosne grene kan være ”sprøde” og knække.

Inde i stuen er det bedst at stille træet et stykke fra radiatorer, brændeovne og andre varmekilder. Desuden bør du så vidt muligt bruge en juletræsfod med vandbeholder. Det er især en god idé, hvis du vil have træet inde i mere end 14 dage. Fyld vand på hver dag, da store træer drikker meget.

Rødgran opbevaret tørt, opbevaret i vand og opbevaret i vand med Kodymagnyl

Danske juletræer pynter på CO2-regnskabet

Når danskerne går omkring juletræet den 24. december, kan de gøre det med god samvittighed. En ny analyse konkluderer, at et danskproduceret juletræ fortrænger CO2 fraregnet den private transport i bil til og fra salgsstedet. Se flere nyheder

Lyneborg Grønt ApS

Pyntegrønt købes i nordmannsgran og nobilis!

Se forhandleroversigt

Juletræsproduktion fra A til Z

Danske Juletræer inviterer til webinar om juletræsproduktion. Hør mere om bl.a. formklipning, vækstregulering og bekæmpelse af ukrudt og skadedyr. Se flere arrangementer