Klonmarkvandring - Sjælland

04.10.2021

Som en del af GUDP – projektet ”Vegetativ Formering af Eliteplanter” inviteres til besøg i to klonforsøg med nordmannsgran. Klonerne er fremkommet ved vævskultur (somatisk embryogenese) – og i forsøgene kan man ved selvsyn se, hvor ens klonerne er samt vurdere deres anvendelighed.

Klonforsøg plantet efterår 2014. Ulrik Braüner fra IGN, Københavns Universitet, præsenterer resultater og vi ser på klonerne. Ulrik Nyvold fra TECHTREE fortæller om status for kommercielle kloner. Vi ser desuden frøplantagen Lundbygaard II, der ligger lige ved siden af klonforsøget, og snakker frøforsyning. Kenneth Klausen Danske Juletræer fortæller kort om aktuelle dyrkningstiltag og markedssituationen for juletræer og herunder vinklingen: trætyper til de forskellige markeder.

Sted

Lundbygaard
Sydøst for;
Risbyvej 12
4750 Lundby

PrisGratis og åbent for alle
Dato og tid04.10.2021 13.30 til 16.00

Markvandringer i Klonforsøg af Nordmannsgran

Som en del af GUDP – projektet ”Vegetativ Formering af Eliteplanter” inviteres til besøg i to klonforsøg med nordmannsgran. Klonerne er fremkommet ved vævskultur (somatisk embryogenese) – og i forsøgene kan man ved selvsyn se, hvor ens klonerne er samt vurdere deres anvendelighed. Se flere nyheder

Niels Høj

Totalentreprenør og grossist indenfor juletræer og pyntegrønt.

Se forhandleroversigt