Gødningskursus - Jylland

08.02.2023

Priserne på især kunstgødning er stukket helt af, hvorfor mange producenter overvejer, hvor de kan spare på gødningsindkøbet og -tildelingen. Bruger vi for meget kvælstof, og hvad er op og ned på ”bare skuldre”, ”røde nåle” og andre mangelsygdomme, og hvad kan vi forvente os af klimaet? For niende år i træk afholder Danske Juletræer et gødningskursus, hvor Lars Bo er tilbage ved roret, så tilmeld dig nu for ikke at misse kurset.

Igen i år lægges der vægt på hvad netop du kan gøre for at optimere din gødskning. Vidste du f.eks. at mange tilfører alt for meget svovl - næsten på højde med kvælstoftildelingen, at tilførslen af magnesium ofte overstiger træernes optag med 10 gange, og at magnesium bedst tilføres som karbonat, men også at kalkning er et af vores bedste værktøjer til at øge tilgængeligheden af næringsstoffer?

I år er gødningsvalget sat højt på dagsordenen, som følge af gødningsprisernes himmelflugt.  Der sættes fokus på, hvornår det er bedst at gødske og med hvilke gødningstyper, herunder fordele og ulemper ved organiske og uorganiske gødninger, samt mekanisk blandede og samgranulerede gødningstyper. Gødningsmodellerne hjælper os med til at forstå, hvor meget gødskningen skal øges i takt med træernes vækst for at gøre produktionen så bæredygtig som muligt. Virker bladgødskning og er nogle gødninger eller kalktyper bedre end andre? Alt sammen forhold som man især i disse tider kan se, at jordbund, vind og vejr griber ind i, men som der også findes viden og værktøjer til, som kan hjælpe dig med at tage den bedste beslutning.

Tolkning af jord- og nåleanalyser og brug af gødningsmodeller er også en vigtig del af kurset og naturligvis dykkes der også ned i ubalanceret næringsstofoptag og i de mest udbredte ernæringsproblemer som magnesium-, kobber-, jern- og manganmangel, på baggrund af en generel indføring i gødningslære og planteernæring. Du kan enten medtage eller maile os dine egne analyseresultater, gerne suppleret med fotos. Så prøver vi med udgangspunkt heri at behandle tolkningen af nåle- og jordanalyser.

Sted

Velas
Erhvevsbyvej 13
8700 Horsens

Pris1.500 kr.
Dato og tid08.02.2023 kl. 9:30-16:00
Tilmeldingsfrist30.01.2023
Praktiske oplysninger

Kurset henvender sig til dem, der vil gå mere i dybden, men du behøver ikke være en nørd i kemi. Dog er et vist kendskab til næringsstoffer en fordel. Kurserne foregår i små hold, hvor vi lettere kan snakke sammen og udveksle erfaringer.

Har du nogle emneforslag som du gerne vil have, der tages op, så skriv til os allerede nu, så Lars Bo kan indarbejde det i kurset.

Kurset afholdes i et veludstyret og behageligt lokale, hvor der tilbydes en let morgenanretning med kaffe/the og morgenbrød fra kl. 9.30 samt frokostbuffet med øl og vand. Om eftermiddagen vil der være kaffe/the og kage til at styrke sig på.

Kurset gennemføres af Lars Bo Pedersen.

Kun for medlemmer af Danske Juletræer. Det er en forudsætning, at der er mindst 20 tilmeldte.

Kursusansvarlig
Tilmelding til gødningskursus